Visions Of Atlantis, 3 oktober 2024.

Visions Of Atlantis, Illumishade @ DVG Club, Kortrijk.

Na een interessante zomer zien we vanaf oktober terug de clubshows de kop opsteken. Visions Of Atlantis is op tour en dat zullen we in Kortrijk geweten hebben. Voor de passage van hun Europese piraten-“Armada”-tour brachten ze Seraina Telli en Illumishade mee. Ik mocht afzakken naar DVG in het zuiderse Kortrijk om dit trio van melodieuze metal te verteren.

Na de rush van het dagelijkse werk is deze rit niet altijd zo vanzelfsprekend. Zeker niet als je dan volop in de spits zit en het halen van de eerste band quasi onmogelijk geworden is. Vol enthousiasme vertrok ik, maar een ongeval langs de weg zorgde voor extra tijdsverlies en helaas zag ik net het publiek naar buiten komen toen ik bij de zaal aankwam. De Zwitserse vocaliste Seraina Telli (ex-Burning Witches) heb ik dus op enkele minuten gemist. De inrichting van de zaal bleek flink aangepast te zijn sedert mijn laatste bezoek en wow, wat is de zaal groter geworden. De capaciteit is flink toegenomen en met het opgekomen publiek viel dat meteen op. En ja hoor, een photopit, dat is zeker welkom. De vele inspanningen hebben hun doel niet gemist.

*Foto’s: Illumishade*

Illumishade was dus mijn eerste muzikale brok die ik mocht slikken. Al moest ik muzikaal enkele nummers wennen aan de progressieve stukken, daarna ging het wat meer richting power metal. De vijfkoppige band had veel interactie met het enthousiaste publiek, maar wellicht zat Fabienne Erni er voor iets tussen. De frontvrouw, voor de gelegenheid gehuld in een strak pakje, was niet alleen bloedmooi maar had een strot om u tegen te zeggen. Samen met gitarist Jonas Wolf richtte ze zo’n vijf jaar geleden de band op, die regio Kortrijk nog niet zo erg gekend bleek te zijn. ‘Rise’ was vocaal erg sterk. Het solerend fretwerk op het zevensnarig monster was telkens om je vingers af te likken. Tijdens de vocale rollercoaster kregen we zelfs een snuifje grunts te horen. Een perfecte opwarmer voor mij. Na het optreden, tussen twee bands in, hoorden we nog Journey met ‘Don’t Stop Believing’, wat een van mijn favoriete nummers aller tijden is.

*Foto’s Visions Of Atlantis*

Stipt om 21u verscheen Clémentine Delauney op het podium om de intro van het optreden in te zetten. Visions Of Atlantis presteert altijd impressionant en dat was hier niet anders. Ondanks de band al een tijd meedraait, bleek een groot deel van het publiek ook deze band niet eerder gezien te hebben. Hun Armada-tour blijkt opnieuw een voltreffer te worden. De combinatie van de vrouwelijke en mannelijke vocalen is een sterke troef, die hier indruk maakte. De piraten waren luidkeels in het opgezweept publiek aanwezig en brulden vrolijk mee met de zeventien nummers die op de setlist stonden.

Hopelijk mag deze vernieuwde locatie het mekka worden van een pak bruisend rock- en metal plezier voor de komende decennia.

Met dank aan Lucas Aerbeydt en het volledig DVG-team.

Tekst en foto’s: Andy Maelstaf.