Hell’s Helloween: een jaarlijkse traditie.

In de Diestse Hell is “Hell’s Helloween’ een jaarlijks terug kerende traditie dat we dit keer dus op donderdag 31 oktober mogen noteren. Een aantal female fronted bands worden er uitgenodigd om voor een stevige sound te zorgen terwijl je je als bezoeker mag aankleden als een of ander griezelfiguur: ambiance verzekerd. Mogen dit jaar voor de muzikale omlijsting zorgen: Scavenger, Never Obey Again, Alwaid, Epinikion en Cathubodua. Je krijgt van ons nog een, korte, alfabetische voorstelling van deze vijf bands mee.

Alwaid is een Franse band uit de buurt van Lille alwaar de band in 2010 werd opgestart. De drijvende krachten achter deze melodic heavy metal band zijn al die jaren reeds vocaliste Marie en gitarist Max. Alwaid zorgde reeds voor een demo, drie full-albums en een ep. Die laatste, ‘The Lost Trinity’ (2023), is het meest recente werkstukje.

Het Belgische Cathubodua hoeft voor velen al lang geen introductie meer. Deze symphonic metal band werd in 2013 opgestart en verbaasde ons, van MUSIKA, in 2016 met de knappe ep ‘Opus I: Dawn’. Intussen zorgde de band ook reeds voor twee uitstekende full-albums. ‘Interbellum’ kwam eerder dit jaar op de markt en is, naar onze bescheiden mening, een heel stevige stap voorwaarts.

Ook het Nederlandse Epinikion is een symphonic metal band. De band werd pas in 2020 opgestart en zorgde ondertussen voor één full-album met ‘Inquisition’ dat dateert van 2022.

Het Italiaanse Never Obey Again werd pas in 2023 opgestart maar zorgde reeds voor twee full-albums: ‘The End Of An Era’ (2023) en ‘Trust’ (2024) waarop het gezelschap zijn kijk op modern metal weergeeft.

Het Belgische Scavenger staat voor een mix van hard rock, speed metal en heavy metal. Men ging in 1984 van start, maar na een full-album haalde men er in 1986 de stekker uit. Met een stevig vernieuwde line-up, waaronder ook huidige vocaliste Tine Callebaut, zocht en vond deze band zijn weg terug in de muziekwereld. Sinds die heropstart (2018) zorgde de band eerder dit jaar voor een nieuw full-album: ‘Beyond The Bells’.

Meer info omtrent dit concert, en de vele anderen die in Hell georganiseerd worden (zo goed als elke vrijdag, zaterdag en zondag, om dan nog niet te spreken over het Hell Open Air festival), vindt je vast en zeker via www.helldiest.com