Battle Beast, 25 september 2024

Battle Beast, Serenity, Brymir @ Kavka, Zappa, Antwerpen.

In 2022 zorgde het Finse Battle Beast voor het ‘Circus Of Doom’ album. Dit concert is er nog eentje uit de reeks “Circus Of Doom Over Europe” die door de corona epidemie werd uitgesteld. Dit concert is vooraf reeds uitverkocht, dus de zaal is gezellig vol.

*Foto’s: Brymir*

Het eveneens Finse Brymir mag de aftrap geven. Dit gezelschap staat voor een muzikale mix waarin we elementen uit symphonic metal, melodic death metal en zelfs pagan metal in ontdekken. Het zorgt voor ene opgewekte, maar toegankelijk geheel dat ik voor het eerst mag aanschouwen en aanhoren tijdens een live concert. Ik ben best wel onder de indruk hoe Brymir het publiek vanaf de eerste minuut mee krijgt in zijn verhaal.

*Foto’s: Serenity*

Het Oostenrijkse Serenity hebben we al vaak gezien – o.a. eerder dit jaar in Hell in Diest – en steeds zorgen dit gezelschap voor een knappe en verzorgde show. Ook vandaag stellen ze niet teleur. Zo kunnen we vaststellen dat het publiek, dat door Brymir reeds goed op temperatuur was gebracht, vlotjes overstag ging voor de sound van Serenity die we durven bestempelen als een mix van symphonic metal en progressive power metal.

*Foto’s: Battle Beast*

Maar het is overduidelijk dat het grootste aantal liefhebbers hier speciaal is de best wel aanstekelijke mix van hard rock, heavy metal en power metal voor Battle Beast. Hun iets meer dan anderhalf uur durende set verveelt geen seconde. Aan enthousiasme en fun is er op het podium alvast geen gebrek. Zo is Janne, de man achter de keyboards, ook even de “onstage barman” dar hij op een gegeven moment een aantal drankjes mengt op het podium. Deze zijn dan voor de muzikanten en enkele mensen in het publiek. Maar ook de rest van het publiek mag mee participeren hoor want tijdens ‘Eden’ vraagt Noora het publiek om mee te zingen en dat gebeurt dan ook met volle overtuiging. We kunnen dan ook besluiten dat Battle Beast opnieuw een heel pak fans een heel gelukkige avond heeft bezorgd dat ze zich nog een tijdlang zullen herinneren.

Met dank aan Eli Wouters (Biebob).

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.