Kamelot wordt op 30 oktober verwacht te Antwerpen.

De “Awaken The World Tour 2024” brengt het Amerikaanse Kamelot op woensdag 30 oktober naar Trix te Antwerpen. Zijn die avond ook van de partij: Blackbriar, Ad Infinitum en Frozen Crown. De deuren openen er reeds omstreeks 17u30.

Het Italiaanse Frozen Crown is een zogenaamde “female fronted band”. Muzikaal kan je deze band, die reeds actief is sinds 2017, in het vakje power metal situeren. Het gezelschap zorgde reeds voor vier full-albums en een nieuw werkstuk, ‘War Hearts’, wordt aangekondigd voor 18 oktober van dit jaar. We vermoeden dan ook dat de band dit album in de spotlights zal willen plaatsen.

Symphonic rock / symphonic metal band Ad Infinitum is ook al een “female fronted” band die in 2018 van start ging en met vocaliste Melissa Bonny een vocaliste in de rangen heeft die ook mee mag op het podium tijdens live concerten van … Kamelot. Ook deze band zorgde reeds voor vier full-albums en net als Frozen Crown wordt een vijfde album verwacht in oktober van dit jaar. ‘Abyss’ zal dus heel waarschijnlijk het leeuwendeel voor de nummers aanleveren tijdens de set van Ad Infinitum op deze avond.

Ook bij het Nederlandse Blackbriar vind je een dame terug achter de microfoon. Deze symphonic metal band werd in 2012 opgestart. De band zorgde met ‘The Cause Of Shipwreck’ (2021) en ‘A Dark Euphony’ (2023) voorlopig voor twee full-albums.

Maar de hoofdschotel op deze avond wordt dus verzorgd door Kamelot, een band opgestart in Tampa, Florida in 1987. De eerste vier jaar van het bestaan van de band werd de bandnaam nog gespeld als Camelot, vanaf 1991 wordt Kamelot gebruikt. De band zorgde reeds voor dertien full-albums en daarvan is ‘The Awakening’ uit 2023 het meest recente werkstuk van. Muzikaal kiest de band voor een mix waarin we zowel elementen uit progressive metal, als uit melodic metal als uit power metal in kunnen terug vinden. Heel wat van die albums vinden wij, bij MUSIKA, steengoed, maar telkens worden onze oren nog extra verwend tijdens de live concerten van Kamelot, die steeds opnieuw om vingers en duimen bij af te likken zijn. Rest ons nog te melden dat enkel gitarist Thomas Youngblood er nog bij is van het prille begin, maar dat zijn huidige kompanen – te weten Sean Tibbetts (bass), Oliver Palotai (keyboards, orkestratie), Tommy Karevik (vocals) en Alex Landenburg (drums) – al voldoende lang meedraaien om de sound die Kamelot neer zet te helpen dragen. We vermoeden dat ook dit concert er weer één zal zijn om in te lijsten.

Meer info omtrent dit concert vind je zeker en vast via www.biebob.be of via www.trixonline.be