The Vision Bleak op 25 oktober te Kortrijk.

Het Duitse The Vision Bleak maakt op vrijdag 25 oktober zijn opwachting in DVG Club te Kortrijk. Als wij, van MUSIKA, het voor het zeggen hebben, is de zaal veel en veel te klein voor deze band die onder leiding staat van Konstanz (vocals, keyboards, drums) en Schwadorf (vocals, gitaar, bass, keyboards). Dit tweetal startte de band in 2000 op en bepaalt compleet de sound van The Vision Bleak die je als dark rock / gothic metal kan omschrijven. Beide heren werken ook samen onder de naam Ewigheim en Schwadorf ken je misschien ook nog van bands als Empyrium, Noekk en Sun Of The Sleepless. Hoe dan ook, onder de naam The Vision Bleak zorgde het tweetal reeds voor zeven full-albums en daarvan is ‘Weird Tales (An Opus Of Darkness And Grandeur)’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, het meest recente werkstuk van. Dit album wordt tijdens hun doortocht in DVG Club compleet gebracht tijdens dit concert. Maar ook een pak nummers uit de overige albums zullen als een soort van “best of” de revue passeren.

En om de avond compleet te maken is er ook nog Ellereve die tussen de twee sets van The Vision Bleak mag aantreden. Deze Duitse artieste neemt je mee op een melancholische trip die zowel dromerig kan worden als spookachtig, maar steeds kiest ze ervoor om een donker gekleurde atmosfeer te creëren.

Meer info nodig? Check bijvoorbeeld volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/events/dvg-club-kortrijk/the-vision-bleak-ger-ellereve-dvg-club-kortrijk-be/360051376938434/