MordFest East, 14 september 2024.

MordFest East @ Hell, Diest.

Mordkaul viert de release van hun nieuwste plaat ‘Feeding The Machine’ met twee “MordFests”: eentje in DVG te Kortrijk en eentje in Hell te Diest. Terwijl “MordFest West” gisteren door ging, genieten wij vandaag van “MordFest East” in Hell. En Mordkaul bracht enkele vrienden mee om er een knallende release avond van te maken.

*Foto’s: Spellbound*

Spellbound opende het feestje. Deze relatief onbekende band bestaat volgend jaar reeds dertig jaar, weliswaar in diverse bezettingen. Ze schotelden ons een stevige portie metal voor, die wel gesmaakt werd. Al mogen ze wat ons betreft wel wat meer bewegen op het podium.

*Foto’s: InHuman*

InHuman trad voor de eerste keer in een nieuwe vorm op. Drummer, gitariste, zanger en zangeres. Een inkrimping dus, maar “less is blijkbaar more”. De band zette een straffe prestatie neer. Dit was, als je het ons vraagt, InHuman in hun beste vorm tot nu toe.

*Foto’s: Slaughter The Giant*

Slaughter the Giant, ondertussen een gevestigde waarde in het Vlaamse metal landschap, doet wat we van hen verwachten: kopstoot metal met een “adhd” zanger. Van het nieuwe uit te komen album krijgen we al een sneak peak in de vorm van enkele nieuwe tracks. Dat belooft imposant te worden. De band staat volgende week terug in Hell als support voor Bodyfarm en Schirenc plays Pungent Stench. Dus wie er nu bij is, weet al een beetje wat hij / zij kan verwachten, voor alle anderen is dit een nieuwe kans om Slaughter The Giant mee te maken!

*Foto’s: Tangled Horns*

Beetje vreemde eend in de bijt is Tangled Horns, die tussen het (death) metal geweld zorgde voor een ietwat muzikaal rustpunt. Alhoewel, rustpunt. Het is weinigen gegeven om rock meets grunge zo stevig te brengen. Je kent het duracel konijn ongetwijfeld dat maar blijft doorgaan. Tangled Horns bestaat uit de zonen van dat konijn. Wat een wervelwind!

*Foto’s: Mordkaul*

Mordkaul tijd! De band werd opgemerkt door Massacre Records, en daar heeft het label een topper van formaat binnengehaald. De nieuwe nummers blenden perfect met het oudere werk, wat we alleen maar kunnen toejuichen. Hun naar Zweedse melodic death metal neigende sound stond live als een huis, met Tommy als een imposante frontman zijnde. Hun uitgekiende lichtshow zorgde voor de puntjes op de i.

*Foto’s: Spëëlt*

Afterparty band Spëëlt verblijde ons met een nu metal tribute set zodat de avond ook al in schoonheid wordt afgesloten. Een mooie avond alweer in de Diestse Hell.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.