FM naar DVG Club te Kortrijk.

Op 18 oktober verwelkomt de Kortrijkse rock en metal tempel DVG Club het Britse FM dat zo zijn veertigste verjaardag in de verf zet met een Europese tournee.

FM werd in 1984 in Londen opgestart en zorgde voor vijf full-albums vooraleer de band het in 1995 voor bekeken hield. Nochtans wist het gezelschap een pak fans van melodic hard rock / melodic rock voor zijn sound te winnen. Pas in 2007 werd FM opnieuw leven ingeblazen door twee originele leden van de band. Vocalist / gitarist Steve Overland en drummer Pete Jupp vonden immers dat het muzikale verhaal van FM nog niet over was. Met ook nog bassist Merv Goldsworthy, toetsenist Jem Davis en gitarist Andy Barnett was de band FM terug een feit. In 2008 werd Andy vervangen door Jim Kirkpatrick en is FM terug een gedreven band die intussen voor acht nieuwe full-albums heeft gezorgd. Het meest recente daarvan is het eerder dit jaar gebrachte ‘Old Habits Die Hard’, wat meteen de reden is voor de doortocht van FM in DVG Club.

Als support acts treden de bands Black Tiger en White Heat aan. Bij Black Tiger tasten we zo goed compleet in het duister. Wat we wel weten is dat dit een AOR / melodic rock gezelschap is uit Tsjechiƫ.

Over White Heat daarentegen weten we meer, vooral dan van tijdens onze jeugdjaren. White Heat werd immers in 1980 opgestart en zorgde voor drie full-albums tot de band het in 1986 voor bekeken hield. Hun mix van heavy metal en hard rock werd nochtans erg goed onthaald en hun albums staan ook nu nog steeds als een huis. Pas in 2020 werd de band nieuw leven ingeblazen door origineel bandlid Robby Walter (gitaar) en oudgediende Stan Verfaillie (bass). De line-up bestaat tegenwoordig verder uit Steve Vanderperren (drums), Sam Lemmens (gitaar) en Filip “Flype” Lemmens (vocals).

Meer info omtrent dit concert vind je vast en zeker via de facebookpagina van het event: https://www.facebook.com/events/dvg-club-kortrijk/fm-white-heat-black-tiger-dvg-club-kortrijk/419127443923983/?locale=nl_NL of via https://www.facebook.com/dvgclubkortrijk/?locale=nl_BE