Zingem Beeft is er dit jaar op 14 september.

Op zaterdag 14 september is het weer zover: een nieuwe editie van Zingem Beeft, een eerder kleinschalig festival dat reeds een mooie weg heeft afgelegd én … waar nog groeimarge op zit, als je het ons vraagt. De organisatoren slagen er elk jaar opnieuw in om een knappe affiche samen te stellen en dat is dit jaar niet anders. Zeven Belgische bands maken er hun opwachting.

Opener Aldrig is een nog vrij jonge band, maar een aantal gezichten in de line-up kennen ondertussen reeds een tijdlang het klappen van de muzikale zweep. Dit gezelschap staat voor een sound die we kunnen omschrijven als atmospheric post black metal.

Het thrash metal gezelschap Primal Creation timmert reeds sinds 2007 aan een muzikale carrière. Een ep en twee full-albums zorgen ervoor dat je de sound van deze band in je huis kan halen, maar misschien geniet je nog net iets meer van de band tijdens een live concert.

Uit de buurt van Beerzel is Destroy Humanity afkomstig. Je kan de sound van dit gezelschap benoemen als een mix van metalcore en groove metal. De band zorgde in 2021 voor een eerste full-album: ‘Hypnopompia’.

Hexa Mera is er reeds sinds 2010. Je kan hun visie op melodic death metal terug vinden op een ep, een demo en drie full-albums. Het meest recente werk is het album ‘Methuselarity – Part 1’ dat vorig jaar op de markt kwam. Wij, van MUSIKA, zijn steeds enorm gecharmeerd door de live prestaties van dit gezelschap.

Nog zo’n band die we keer op keer weten te waarderen tijdens live concerten is Bear. Dit gezelschap uit het Antwerpse staat voor een eigenzinnige mix waarin we zowel elementen uit hardcore als uit progressive metal in ontdekken zodat we de band niet in één bepaald muzikaal hokje weten te plaatsen.

Begonnen als Distillator in 2013 werd de naam van dit gezelschap in 2020 gewijzigd tot Cryptosis. Ook qua sound krijgen we sindsdien een lichte aanpassing bij deze Nederlanders: van thrash metal band naar een progressive thrash metal sound. Een full-album, ‘Bionic Swarm’ (2021), en een ep, ‘The Silent Call’ (2023), sieren ondertussen de discografie.

Opgestart in 2013 greep Carnation zo goed als meteen de macht in de Belgische scene als het aankomt op hoogstaande death metal. Dat bewijzen hun heel knappe full-albums waarvan ‘Cursed Mortality’ uit 2023 het meest recente is. Ook tijdens live concerten weet dit gezelschap steeds hun beste beentje voor te zetten.

Zeven bands dus op Zingem Beeft die ons stuk voor stuk kunnen boeien. Wij, van MUSIKA, kijken er dus enorm naar uit hoe ze het er dit keer vanaf zullen brengen. U ook? Haal dan als de gesmeerde bliksem je kaartje voor deze editie van Zingem Beeft. Meer info omtrent dit knap georganiseerde festival vind je zeker via www.zingembeeft.be