As The Sun Falls, 15 mei 2024.

As The Sun Falls, Hexa Mera @ Hell, Diest.

Het Finse melodic death metal gezelschap As The Sun Falls bracht zopas het gesmaakte tweede full-album ‘Kaamos’ (https://www.musika.be/2024/04/09/as-the-sun-falls-kaamos/) op de markt, en naar aanleiding hiervan vatten zij deze mini tour aan, om het nieuwe album te promoten.

*Foto’s: Hexa Mera*

Voor de show in Hell nodigde de band het Belgische Hexa Mera uit. In hun veertien jarig bestaan heeft deze band drie albums op hun palmares, waarvan het laatste in 2023 verscheen. Goede keuze om hen als support te vragen. De groovy death metal ging erin als zoete koek, en werd goed onthaald. Dat de band reeds jaren podium ervaring heeft staat buiten kijf en werd nog eens duidelijk op het podium van Hell.

*Foto’s: As The Sun Falls*

As the Sun Falls kreeg hetzelfde enthousiasme van het publiek. Het is weinig bands gegeven om van stevige death zulke knappe melancholische composities te schrijven. Dit was hun tweede passage in Hell, dit keer met een nieuwe zanger die zich perfect van zijn taak kweet. Enig minpunt, naar onze smaak dan toch, was toch wel het monotone blauwe licht. Maar, ik heb het gevoel dat deze band nog wel eens terug zal passeren in de toekomst! Het is hen van harte gegund.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.