Angels Rock @ Zaal pc’ke, Glabbeek / Tienen.
Echt genoten hebben we niet van deze Angels Rock. Niet dat we de bands niet hebben weten te smaken, maar een heel aantal zaken zorgden voor de nodige frustraties. Zo was het aanvangsuur van de eerste band voorzien omstreeks 15u00. Maar op dat moment was de opbouw nog bezig en moest de soundcheck nog gebeuren! Zo start opener LoqoMotiV pas om 16u10 voor een handvol mensen, waarvan het grootste deel uit leden van de organisatie en van andere bands bestond.
*Foto’s: LoqoMotiV*
LoqoMotiV staat voor een alternative rock sound waarin we vooral elementen uit psychedelica, blues en rock in ontdekken. Tegen eind van de set wandelt de gitarist wat voor en naast het podium want er is toch plaats genoeg.
*Foto’s: Flexant*
Thrash metal / melodic death metal band Flexant start met ongeveer twee uur vertraging, ook al voor een handvol toeschouwers.
*Foto’s: Nocturnal Empire*
Nog meer achterstand in het tijdschema noteren we als black metal / death metal band Nocturnal Empire aan hun set begint. Bassist Wijnand Desreveaux kan weer niet op podium blijven. Hij zet voet op schouders van een fotograaf, wandelt over tafel naast het podium en gaat, met de gitaar in aanslag, in de aanval op een toeschouwster.
*Foto’s: Hunter*
Daar Nocturnal Empire hun set gehalveerd heeft om tijd te winnen kan Hunter om 21h00 starten. Deze traditionele heavy metal band had ook minder geluidsproblemen tijdens soundcheck. Zou het eindelijk toch allemaal nog goed komen?
*Foto’s: Clockworkman*
Het antwoord op de vraag: Nee dus, want Clockworkman start opnieuw met zo’n twee en een half uur vertraging. De band speelt voor nog minder publiek dan vorige week! Ze hebben tijdens hun set problemen met de kabels van een gitaar zodat de overige bandleden dat proberen te verzachten door gewoonweg wat deuntjes te spelen. Gelukkig blijven leden van de andere bands nog wat rondhangen ter plaatse, zodat er toch volk in de zaal is.
De soundcheck bij Promise Down blijft voor problemen zorgen: zij krijgen maar geen geluid in de monitor boxen. Uiteindelijk werpt William z’n micro weg en geven ze het op.
*Foto’s: Ramses*
Ramses kan hierdoor sneller opbouwen, zij komen uiteindelijk wel tot spelen toe. De band stond vorig jaar september nog in Hell, maar hebben ondertussen een andere zanger. Als de heren hun set beëindigen is het ondertussen 03u00 (wintertijd) geworden, terwijl het eind van het festival voorzien was omstreeks 02u00. Het gevolg was dat Soul Collector mocht inpakken zonder spelen, al hadden zij heel graag een verkorte set willen doen.
De grote problemen zijn dus van praktische aard geweest: acht bands op één podium, geen vaste backline (dus alles opnieuw afbreken en opbouwen in een half uur), en een pak onkunde aan de mix tafels. Hopelijk leren de organisatoren uit deze fouten.
Met dank aan Juantia Porton.
Tekst: P.L.
Foto’s: Peter Vangelder.