De “Dark Superstition European Tour 2024” brengt Gatecreeper naar België.

Het Amerikaanse death metal gezelschap Gatecreeper start op 30 oktober zijn Europese tour, “Dark Superstition European Tour 2024”. Die tour is er natuurlijk naar aanleiding van het eerder dit jaar uitgebrachte derde full-album van de band ‘Dark Superstition’. Ook 200 Stab Wounds en Enforced surfen mee op deze tour die op 24 november een stop voorziet in België en dan meer bepaald in Kavka te Antwerpen. Al lezen we wel hier en daar dat 200 Stab Wounds er niet bij is in Kavka en dat Toxic Shock er wordt aangekondigd in de plaats.

Toxic Shock is een Belgisch gezelschap opgestart in 2010 in het Antwerpse die voor een mix van thrash metal en crossover kiest. In de discografie van deze band vinden we twee full-albums, twee ep’s en drie splits terug. Meest recente werkstukje van deze band is de ep ‘Reborn’ (2023).

Ook het Amerikaanse Enforced kiest voor een mix van thrash metal en crossover. Deze band werd in Richmond, Virginia opgestart in 2016 en zorgde ondertussen voor drie full-albums waarvan ‘War Remains’ uit 2023 het meest recente is.

200 Stab Wounds is ook al een Amerikaanse band, maar die zich laat gelden met death metal. Deze band werd in 2019 in Cleveland, Ohio opgestart. In de discografie van dit gezelschap prijken ondertussen een ep en twee full-albums waarvan het eerder dit jaar op de markt gebrachte ‘Manual Manic Procedures’ het meest recente werk is.

Gatecreeper werd in 2013 opgestart in Tucson en Phoenix, Arizona. In de discografie van dit death metal ensemble vinden we twee ep’s en zes split-albums terug, maar ook reeds drie full-albums zodat de heren een keuze kunnen gaan maken om ene stevige setlist op te bouwen. Dat de focus hier wel zal liggen op het meest recente album, ‘Dark Superstition’, dat eerder dit jaar op de markt kwam, begrijpen we dan ook volkomen.

Meer info omtrent dit concert vind je via https://kavka.be/event/gatecreeper-200-stab-wounds-enforcer/ of via https://www.facebook.com/events/310343538445282