Peir Oanfest, 12 oktober 2024, dag 2.

Peir Oanfest @ Miloheem, Mol.

Dag twee van het Peir Oanfest concentreerde zich op cover bands in uiteenlopende (sub)genres. Zeven bands maakten er hun opwachting.

*Foto’s: Motley Krew*

Het Nederlandse Motley Krew mag openen en doet dit voor slechts een handvol mensen. Ze brengen, kan het anders met zo’n naam, de hits en minder grote hits van het Amerikaanse Mötley Crüe. Onder andere ‘Shout At The Devil’ en ‘Girls’ passeren zo de revue.

*Foto’s: Monkey Punks*

Coverband Monkey Punks grasduint doorheen een groot muzikaal spectrum en zorgen zo voor nummers van onder andere Metallica, Volbeat, Rancid, enz..

*Foto’s: Eruption*

Eruption kiest er dan weer voor om nummers te gaan coveren van een bepaalde band. Het Amerikaanse Van Halen is hier hun grote voorbeeld. Het valt ons op dat, naar gelang de optredens vorderen, er toch meer volk is komen opdagen.

*Foto’s: Match 13*

Match13 is opnieuw een coverband die verschillende bands en stijlen weet te brengen. We horen zo nummers van onder andere Creedence Clearwater Revival, AC/DC en The Beatles langs komen.

*Foto’s: Lionesz*

Lionesz is dan weer een Halestorm tribute band.

*Foto’s: Ghost Division*

Liefhebbers van power metal en meer bepaald van Sabaton konden hun hartje ophalen aan het Nederlandse Ghost Division, dat wel het podium op stelten zette.

*Foto’s: Grunged*

Afsluiter van dienst is Grunged, een band die, zoals de naam doet vermoeden, verschillende grunge nummers weet te brengen.

Zo ontstaat een muzikale avond met voor elk wat wils, al hebben wij toch liever bands die hun eigen werk brengen.

Met dank aan Camille en het complete team achter Peir Oanfest.

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.