Draconian op 17 november te Kortrijk.

Het Zweedse Draconian viert dit jaar zijn dertigste verjaardag en dat wil d eband duidelijk in de verf zetten middels een Europese tournee. Op zondag 17 november is er een tussenstop voorzien in de Kortrijkse DVG Club. Fragment Soul en Nailed To Obscurity zorgen voor extra muzikale feestvreugde.

Fragment Soul is een progressive doom metal band met muzikanten uit Griekenland en Canada die kiest voor een donkere sound met atmosferische stukken en een pak melodie. De band werd in 2016 opgestart. Een eerste full-album, ‘Axiom Of Choice’, kwam er pas in 2021. Vorig jaar zorgde de band met ‘Galois Paradox’ voor een tweede full-album.

Het Duitse Nailed To Obscurity werd in Esens in 2005 opgestart en kiest voor een melodic doom / death metal geluid. In de discografie van dit gezelschap vind je vier full-albums terug en daarvan is ‘Black Frost’ uit 2019 het meest recente werkstuk van.

En dan is er dus Draconian, een band opgestart in 1994 als Kerberos die voor een mix van heavy metal, death metal en wat black invloeden kiest. Als Anders Jacobsson de band een zevental maanden vervoegd, wordt de naam gewijzigd naar het huidige Draconian. Dat zorgt ook voor wat muzikale veranderingen want het gezelschap kiest immers uiteindelijk voor een mix van gothic en doom / death metal. Het legde de band geen windeieren want ondanks een pak wisselingen in de line-up zorgde Draconian voor zeven full-albums. Het meest recente daarvan is ‘Under A Godless Veil’ uit 2020.

Voor liefhebbers van doom / death metal is dit een “must see” concert. Zeg niet dat u niet gewaarschuwd was. Meer info vind je via https://www.facebook.com/events/dvg-club-kortrijk/draconian-nailed-to-obscurity-fragment-soul-dvg-club-kortrijk/1327036977989341/