Rhapsody Of Fire is op 15 november in DVG Club.

De “Challenge The Wind, European Tour 2024” brengt het Italiaanse Rhapsody Of Fire op vrijdag 15 november naar DVG Club te Kortrijk. Ook van de partij is het Duitse Freedom Call.

Freedom Call werd reeds in 1998 opgestart. Enkel Chris Bay (vocals, gitaar, keyboards) overleefde alle wisselingen in de line-up en is dus de enig van de tegenwoordige line-up die je op alle releases van de band terug vindt. De band staat garant voor een portie “feel good” power metal die de band ook als “happy metal” omschrijft. In de discografie van Freedom Call vind je o.a. elf full-albums en daarvan is het eerder dit jaar op de markt gebrachte ‘Silver Romance’ het meest recente voorbeeld van. Naast Chris bestaat de band tegenwoordig uit Lars Rettkowitz (gitaar, backing vocals), Francesco Ferraro (bass, backing vocals) en Ramy Ali (drums). Ambiance en sfeer verzekerd met dit kwartet.

Het Italiaanse Rhapsody Of Fire is reeds actief sinds 1993. Eerst als Thundercross (1993-1995), dan als Rhapsody (1995-2006) en uiteindelijk als Rhapsody Of Fire. De mix van symphonic metal en power metal slaat wel enorm aan en wordt ook wel omschreven als “cinematic metal”. Ondanks de nodige strubbelingen binnen de line-up van de band zorgt men steeds opnieuw voor heel knappe full-albums. In de discografie van de band vind je reeds vijftien full-albums terug, naast een drietal ep’s. Enkel Alex Staropoli (keyboards, piano, orkestratie, koorzang) hoor je op al die werkstukken. Op het meest recente album, het eerder dit jaar op de markt gebrachte ‘Challenge The Wind’ dat liefhebbers iets meer dan één uur lang in de ban weet te houden, hoor je ook Roby De Micheli (gitaar), Alessandro Sala (bass), Giacomo Voli (lead vocals, koorzang) en Paolo Marchesich (drums). Rhapsody Of Fire weet ons steeds te bekoren tijdens live concerten en we vermoeden dan ook dat dit ook nu weer het geval zal zijn.

Meer info omtrent dit concert vind je zeker via de facebookpagina van het evenement: https://www.facebook.com/share/5DLuGwsiPgwNcTRi/