TribFest te Roeselare is er dit jaar op 8 en 9 november.

TribFest is een jaarlijks, dit keer op vrijdag 8 en zaterdag 9 november, terug kerend festival dat een aantal “tribute bands” programmeert en dus zowel de band zelf, als de muziek van de idolen van die band, in de kijker weet te plaatsen. Plaats van het gebeuren is Trax te Roeselare.

Op vrijdag 8 november mogen zo vier bands hun helden eren. De aftrap komt er omstreeks 18u30 en wordt gegeven door The Rawönes, een Belgische band die de punk rock sound van The Ramones doet herleven. Pakken energie zijn dus meteen gegarandeerd. Californicated is een Nederlandse band die kiest voor de muziek van The Red Hot Chili Peppers, dat een mix vormt van alternative rock, funk rock en metal. Daarna mag de muziek de muziek van Foo Fighters – een mix van alternative rock, post grunge en hard rock – herleven dankzij het Belgische In Your Honor. Afsluiter van de eerste avond TribFest 2024 is het Nederlandse Musest dat de sound van Muse laat opleven.

Op zaterdag 9 november mag het Belgische Toxicity al aantreden omstreeks 16u30. Dit gezelschap wil de sound van System Of A Down extra in de verf zetten. Wie van de sound van het Amerikaanse Steel Panther kan genieten, zit goed bij het Britse Surreal Panther, zowat dé beste Steel Panther tribute band. De groove metal en thrash metal sound van Machine Head wordt neergezet door de heren van het Nederlandse Replica, die ook eigen werk brengen onder de naam Death designer. Power metal, en meer bepaald de nummers van het Zweedse Sabaton, krijgen we van het Nederlandse Ghost Division. Wie van thrash metal houdt, en dan meer bepaald van Slayer, zal het goed hebben tijdens de set van het Duitse Slayensemble, dat zichzelf beschouwt als beste Slayer tribute band. Dag twee van TribFest 2024 wordt afgesloten door Guns Or Roses, een Britse Guns ‘n’ Roses tribute band.

Dit lijken ons voldoende redenen om massaal af te zakken naar Trax te Roeselare. Meer info omtrent dit TribFest vind je alvast op www.tribfest.be