Nog een laatste keer Sepultura?!

Op dinsdag 5 november kan je nog een laatste keer gaan genieten van Sepultura in België. De AB te Brussel ontvangt die dag immers deze thrash legende tijdens hun “Celebrating Life Through Death – European Farewell Tour”. Jesus Piece, Obituary en Jinjer zijn de overige bands op de affiche die avond.

Jesus Piece is een Amerikaans gezelschap dat voor een muzikale mix van metalcore, hardcore en sludge metal kiest. De band werd pas in 2015 opgestart in Philadelphia, Pennsylvania. In de discografie van dit gezelschap vinden we een aantal singles, drie ep’s en twee full-albums terug. Het meest recente werkstuk daarvan is het album ‘…So Unknown’ dat sinds 2023 verkrijgbaar is.

Ook Obituary is een Amerikaanse band maar drukt zich muzikaal uit aan de hand van death metal. De band werd in 1988 gevormd maar kent ook een voorgeschiedenis die terug gaat tot 1984. Na zo’n tien jaar en o.a. vijf full-albums leek het muzikale verhaal over in 1998. Sinds 2003 is Obituary terug actief en zorgde de band voor zes full-albums; Meest recente daarvan is ‘Dying Of Everything’ uit 2023.

Jinjer vinden we zelf een van de rijzende sterren in het grote metal landschap. De band werd in 2008 in Donetsk, Oekraïne opgestart en zorgt voor ene mix van o.a. progressive metal, metalcore, groove metal en djent. Jinjer staat vooral bekend voor zijn opzwepende live concerten waar vocaliste en frontdame Tatiana Shmayluk de meeste aandacht opeist. In de discografie van de band vind je o.a. drie ep’s en vier full-albums. Het meest recente daarvan is ‘Wallflowers’ uit 2021.

En daarna pas mag Sepultura voor de laatste keer zijn visie op thrash metal laten weerklinken in België. Sepultura werd in 1984 opgestart in Belo Horizonte, Brazilië. Lange tijd leek het dé band van de broertjes Cavalera, maar uiteindelijk is bassist Paulo Xisto, erbij sinds 1984, diegene met de meeste dienstjaren bij de band. Gitarist Andreas Kisser is er ook al bij sinds 1987, terwijl vocalist Derrick Green erbij kwam in 1998. Drummer is sinds kort Greyson Nekrutman. De albums die de naam en faam van Sepultura uitbouwden werden zo goed als allen afgeleverd met de broertjes Cavalera erbij. Daarna ging het toch allemaal iets minder zonder dat Sepultura echt minderwaardig voor de dag kwam. De discografie van de band telt o.a. zestien (!) full-albums en daarvan is ‘Sepulquarta’ (2021) het meest recente van. Maar … laat ons nog eens genieten van oerdegelijke, agressief klinkende thrash metal. Alvast bedankt voor de vele fijne jaren Sepultura!

Meer info omtrent dit uitverkochte concert vind je via www.abconcerts.be of via www.biebob.be