Accept op 31 oktober in Trix, Antwerpen.

Op donderdag 31 oktober houdt de “Humanoid Tour 2024” van het Duitse Accept een stop in de Antwerpse Trix. Phil Campbell and The Bastard Sons mogen de avond openen.

Phil Campbell and The Bastard Sons is natuurlijk de band rond voormalig Motörhead gitarist Phil Campbell die ondertussen een eigen gezicht heeft weten te creëren in het grote metal landschap. Nadat de band eerder teerde op een aantal succesnummers uit de gloriejaren van het befaamde Motörhead, kiest de band nu toch resoluut een eigen koers. Nog steeds kan je flarden van deze legendarische band aantreffen in hun sound, maar ook blues en Southern rock maken nu deel uit van hun hard rock ‘n’ roll sound. Dat bewijzen de ondertussen drie knappe full-albums die deze band op de markt bracht waarvan ‘Kings Of Asylum’ uit 2023 het meest recente album is.

Accept voorstellen is eigenlijk overbodig, denken wij bij MUSIKA. Wij leerden deze band kennen en waarderen dankzij het derde full-album van de band: ‘Breaker’ uit 1981. Het was het begin van de echte hoogdagen voor het gezelschap. ‘Restless And Wild’ (1982), ‘Balls To The Wall’ (1983), ‘Metal Heart’ (1985) bevestigden en zorgden ervoor dat Accept de spotlight kon blijven opeisen. Ondanks de wisselingen in de line-up en een aantal periodes van inactiviteit staat deze Duitse heavy metal act er nog steeds. Er is weinig veranderd aan de sound van de gloriedagen en dat hoeft ook niet, zolang die maar op een knappe manier wordt neer gezet. En … daar slaagt Accept nog steeds met verve in! Getuige daarvan is o.a. het eerder dit jaar op de markt gebrachte full-album ‘Humanoid’. Maar tijdens live concerten lijkt de band ons op zijn best, dus allen daarheen.

Helaas is het concert compleet uitverkocht, maar je kan je naam noteren via een wachtlijst. Meer info vind je via www.biebob.be of via www.trixonline.be