Y&T opnieuw in De Kreun te Kortrijk.

Het Amerikaanse Y&T zakt op zaterdag 19 oktober nog eens af naar Kortrijk, en dit ter gelegenheid van de vijftigste (!) verjaardag van de band. De Kortrijkse De Kreun zal opnieuw daveren op de klanken van dit gezelschap.

Y&T ging in 1974 van start als Yesterday And Today en zorgde voor een paar knappe full-albums. De echte grote doorbraak kwam er echter pas in 1981 met het album ‘Earthshaker’. Van dan af aan volgden de albums elkaar in snel tempo op en het ene deed het nog beter dan het andere op de markt zodat de heren hun absolute top kenden in 1984 met ‘In Rock We Trust’, waarna het terug wat minder goed ging qua commercieel succes. In 1991 leek het muzikale verhaal voor Y&T over. Tussen 1995 en 1997 was er een heropstanding, maar de eigenlijke doorstart kwam er uiteindelijk in 2001. Nog steeds is vocalist en gitarist Dave Meniketti de drijvende kracht achter deze band die voor een krachtige en stevige sound kiest waar heavy metal en hard rock elkaar de hand reiken.

We raden elke liefhebber van het (sub)genre aan om toch nog maar eens af te zakken naar De Kreun, want nog steeds zorgt Y&T tijdens een concert voor een heel sfeervolle ambiance waar een pak kracht van uit gaat.

Meer info nodig? Die vindt je ongetwijfeld via https://www.wildewesten.be/nl/event/an-evening-with-y-t