No Escape Fest, 7 september 2024.

Coffin Feeder, When Plagues Collide, Carrion @ Hell, Diest.

Er stond ons een stevige avond te wachten in Hell. Drie Belgische top death metal / deathcore bands vulden de venue met hun extremiteiten.

*Foto’s: Carrion*

Carrion zette meteen de toon, en we wisten allemaal: hoe gaan we deze avond overleven? Een intense start van de avond voor een mooi gevulde Hell. Lekker brute death die wij ons helemaal lieten bevangen. Een heuse stress releaver.

*Foto’s: When Plagues Collide*

Als When Plagues Collide het podium betreed, dan breekt de Hell pas echt los. Zoals steeds zorgde de band ook nu weer voor een ware deathcore storm. Het beetje stress van de werkweek dat Carrion eventueel heeft overgelaten ramde When Plagues Collide vakkundig je hersenen uit. Dat deze band nog niet hoger op de ladder staat begrijp ik niet. De bijna letterlijk kokende aanwezigen lieten het zich welgevallen.

*Foto’s: Coffin Feeder*

Na een deugddoende regenbui die ons zweet wegspoelde, was het de beurt aan het machtige Coffin Feeder. Enorm veel respect voor Siebe, die gewoon achter zijn drumkruk kon blijven zitten om ons ook hier weer te voorzien van een dodelijke dosis drum. Coffin Feeder heeft nog maar twee ep’s op hun naam staan, maar Sven liet weten dat er een full album onderweg is, dat ergens volgend jaar gaat verschijnen. Aan de hand van wat we hier vanavond gehoord en gezien hebben, gaat dat zorgen voor de internationale doorbraak. Hell beloofde ons een extreme avond, en die belofte werd dan waar gemaakt. Een zeldzame intense avond. De vierde No Escape Fest was alweer een schot in de spreekwoordelijke roos!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.