Mindwars, 6 september 2024.

Mindwars, Cobracide @ Hell, Diest.

In een heel ver verleden zag ik Holy Terror aan het werk met D.R.I. in Leuven. Holy Terror is niet meer, maar sinds een jaar of tien heeft Mike de band Mindwars opgericht. In alle eerlijkheid moet ik toegeven dat deze band volledig aan mij voorbijgegaan is. Tot nu dus! Mindwars onderneemt samen met Cobracide een mini tour, en de aftrap was in het Diestse Hell.

*Foto’s: Cobracide*

Het West-Vlaamse Cobracide is bijlange na nog niet zolang actief, daar de band pas in 2021 werd opgestart. De heren openden de avond met heerlijke, vuile thrash metal. Het geluid was bij het eerste nummer niet zo goed, maar vanaf song nummer twee ging het er stevig tegenaan. We werden daarbij ook nog eens getrakteerd op een furieuze Slayer cover, wat de oudgedienden in de zaal dankbaar tot zich namen. Absoluut een band dus om in de gaten te blijven houden.

*Foto’s: Mindwars*

Mindwars dan. Dankzij de typische no nonsense USA thrash metal katapulteerde de band me terug naar de mythische jaren tachtig. Een zaligheid om te horen, en een zaligheid om te zien hoe de speelvreugde van het podium spatte. Subliem geluid ook! De nieuwere Mindwars tracks werden afgewisseld met de illustere Holy Terror tracks. Een soort van heden ontmoet verleden, en het klikte. Wat een band! Als toegift kregen we nog de Motörhead klassieker Ace of Spades tussen de oren gevlamd.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.