Peir OanFest is er dit jaar op 11 en 12 oktober.

Peir OanFest is er dit jaar op vrijdag 11 en zaterdag 12 oktober. Dit rock en metal festival schenkt de totale opbrengst aan een goed doel: een extra reden om er massaal aanwezig te zijn natuurlijk. “Place to be” is zoals steeds Miloheem Mol.

Op vrijdag mogen vier Belgische bands en twee Nederlandse band aantreden. We stellen ze even kort in alfabetische volgorde aan je voor, indien dit nog nodig blijkt.

Het Belgische thrash metal gezelschap After All draait aal heel wat jaartjes mee in het circuit, meer bepaald sinds 1990. De line-up wijzigde al heel wat keer maar het belette de band niet om reeds voor tien full-albums te zorgen. After All is vooral een live band, waarmee we bedoelen dat ze veel energieker en feller uit de hoek kunnen komen tijdens een concert.

Ook Belgian Asociality draait al ettelijke jaartjes mee. Deze punk band werd in 1988 opgestart met voornamelijk Nederlandstalige teksten. In die nu toch lange periode dat Belgian Asociality actief is, kreeg hun sound ook wel invloeden te verwerken van o.a. metal, ska, house en zelfs gospel. Als we het goed hebben telt hun discografie zeven full-albums.

Het Nederlandse Decay zorgt dan eerder voor ene hard rock sound en dat sinds 2015. De band zorgde, voor zover we weten reeds voor twee ep’s.

Liefhebbers van death metal zullen vooral het Belgische Incult in het oog moeten houden. Dit gezelschap, uit de buurt van Antwerpen, zorgde eerder dit jaar voor een eerste full-album, ‘The Burnt Offering’. In de discografie van Incult vind je ook nog de ep ‘Pin-up’ uit 2017.

Met Martyr krijgen we een tweede Nederlandse band. Deze heavy metal / power metal band werd in 1982 opgestart en haalde er de stekker uit in 1989 na o.a. twee full-albums. Sinds 2005 bouwt Martyr terug aan een muzikale carrière die reeds drie extra full-albums opleverde.

Het Belgische Temptations For The Weak is zo’n band waarvoor je ons telkens opnieuw mag oproepen. De band is actief sinds 2010 en zorgt voor een mix van, vooral metalcore, en wat melodic death metal. Een demo, twee full-albums en een ep waren reeds te vinden toen in 2020 met Jadran Beauprez een nieuw vocalist erbij kwam. Het gaf Temptations For The Weak een extra boost en het meest recente album, ‘Fallen From The Stars’ uit 2022 is een echte voltreffer geworden. Maar … nog indrukwekkender zijn d elive concerten van de band. Niet te missen dus!

Op zaterdag 12 oktober zijn dat tribute bands krijgen we dan zeven cover bands te zien en te horen.

Match 13 kiest voor pure rock classics, terwijl Monkey Punks voor versie van metal en punk rock nummers zorgt. GrungeD zorgt dan weer – kan het anders met zo’n bandnaam? – dat er grunge klassiekers door de speakers zullen knallen.

De overige vier bands eren elk op hun manier de helden van een bepaalde band. Eruption kiest voor Van Halen covers. Ghost Division zoekt het bij nummers van het Zweedse Sabaton, terwijl Lionesz goed naar Halestorm kijkt en luistert. Mötley Krëw tenslotte zorgt ervoor dat de sound van Mötley Crüe herleeft.

Een kleinschalig festival dus met die je niet opzadelt met een duur ingangsticket en waar gezelligheid troef is, en … met muziek waar elke rock of metal fan wel zijn gading in kan vinden. “Allen daarheen”, zouden we zeggen. Meer info via facebook pagina https://www.facebook.com/peiroanfest2017/?locale=nl_BE