Visons Of Atlantis in DVG club te Kortrijk.

Op donderdag 3 oktober maakt het symphonic / power metal gezelschap Visions Of Atlantis halt in DVG Club te Kortrijk. Het is een tussenstop tijdens hun “Armada” tour doorheen Europa. Als support act mag Illumishade de tour meemaken.

Vooraleer die twee bands aan bod komen mag eerst de Zwitserse vocaliste Seraina Telli nog haar opwachting te maken. Deze vocaliste was o.a. actief bij Burning Witches (2015-2019) en probeert het nu dus onder eigen naam met een mix van hard rock, heavy metal en progressive rock.

Illumishade is band die in 2019 ontsproten is naar de ideeën van vocaliste / toetseniste Fabienne Erni en gitarist Jonas Wolf, beiden ook actief bij Eluveitie. Samen met Mirjam Skal (keyboards), Yannick Urbanczik (bass) en Marc Friedrich (drums) zorgen ze dit keer niet voor folk metal of melodic death metal maar kiezen ze resoluut voor een sound die we omschrijven als een mix van hard rock en heavy metal. Illumishade zorgde reeds voor twee full-albums: ‘Eclyptic: Wake Of Shadows’ (2020) en het dit jaar op de markt gebrachte ‘Another Side Of You’.

Visions Of Atlantis is er reeds sinds 2000 en kende ook reeds een voorgeschiedenis als Vipera Aspis die terug gaat tot 1995. Enkel drummer Thomas Caser maakte alle wisselingen in de line-up mee (en dat zijn er een aantal). Het belette de band niet om reeds voor tien full-albums te zorgen en daarvan is ‘Pirates II – Armada’, die eerder dit jaar op de markt kwam het meest recente werkstuk van. Vandaar dus ook deze Europese tournee. Visions Of Atlantis bestaat tegenwoordig, naast Thomas, uit Clémentine Delauney (vocals), Herbert Glos (bass), Christian Douscha (gitaar) en Michele Guaitoli (vocals). We zagen de band al een aantal keer eerder aan het werk en zijn steeds enorm gecharmeerd door vocaliste Clémentine die veel zelfvertrouwen en klasse uitstraalt op een podium. Een show van Visions Of Atlantis is niet enkel een feest voor je oren, maar ook voor je ogen en je ziel.

Mis deze kans dus zeker niet en zak massaal af naar DVG Club te Kortrijk voor deze drie “female fronted” metal bands. Meer info omtrent dit concert vind je ongetwijfeld via de facebookpagina van het event: https://www.facebook.com/events/dvg-club-kortrijk/visions-of-atlantis-illumishade-seraina-telli-dvg-club-kortrijk/1100423471394706/