Battle Beast op 25 september in Antwerpen.

Op woensdag 25 september brengt “The Circus Is Coming To Town”-tour het Finse Battle Beast eindelijk naar Antwerpen. Het concert stond eerder vorig jaar ingepland maar kon dan wegens omstandigheden niet doorgaan. “Place to be” is nu Kavka Zappa alwaar de deuren rond 19u00 worden geopend.

Battle Beast is reeds een aantal jaar een gevestigde waarde in power metal landschap. De band werd in 2005 opgestart en liet voor het eerst écht van zich horen met het full-album ‘Steel’ (2011). Toen vocaliste Nitte Valo de band in 2012 verliet, hielden een pak fans toch hun hart vast. Gelukkig bewijst Noora Louhimo dat ze een waardige plaatsvervanger was en ondertussen heeft ze al lang haar plaatsje compleet ingenomen. Ook het vertrek van gitarist Anton Kabanen (2015) ving de band uitstekend op. Battle Beast zorgde ondertussen voor zes full-albums en daar is ‘Circus Of Doom’ uit 2022 het meest recente van. Het is dat album dat de band met deze tournee nog eens extra in de verf wil zetten. Moeten we je nog vertellen dat Battle Beast tijdens live concerten telkens zijn beste beentje(s) voor zet?

Het ook al Finse Brymir mag mee als support act. Dit gezelschap werd in 2006 opgestart en zorgt voor een melodic death metal sound met accenten uit symphonic metal en pagan. De band zorgde ondertussen voor vier full-albums en daarvan is ‘Voices In the Sky’ uit 2022 het meest recente van.

Meer info omtrent dit concert vind je o.a. via www.biebob.be of via www.kavka.be