Devils Rock For An Angel is er dit jaar op zaterdag 21 september.

Devils Rock For An Angel, een festival waar van de opbrengst integraal naar een goed doel gaat, is er dit jaar voor de negende keer: we kunnen dus zeker spreken van een “blijvertje” op de drukke metal kalender. Voor deze nieuwe editie werden tien band uitgenodigd die ons een stevige namiddag / avond muziek zullen bezorgen, en dat op zaterdag 21 september. We zetten ze even, alfabetisch, op een rijtje en geven je nog, indien nodig, wat duiding.

Het Belgische Cellar Twins werd in de buurt van Namen in 2014 opgestart. Het gezelschap zorgt voor een moderne metal sound die we het gemakkelijkst in het vakje alternative rock / alternative metal kunnen plaatsen.

Dance With Dragons werd in het Nederlandse Delft opgestart in 2012. Sinds 2018 beschikt de band over een frontvrouw. Hun sound kan je het best omschrijven als symphonic metal of melodic metal. De band zorgde eerder dit jaar voor een eerste vier tracks tellende ep: ‘Escape Into Darkness’.

Het Belgische Hope Erodes werd in 2013 gevormd door muzikanten die eerder al actief waren in andere bands. Je kan deze band muzikaal in het vakje metalcore plaatsen. De band staat erom bekend dat ze heel energieke live concerten kunnen neer zetten.

Liefhebbers van traditional heavy metal / power metal zullen hun hartje ophalen met het Franse KingCrown, een band opgestart in Nice in 2015 als Öbliviön. De naam werd in 2018 gewijzigd en sindsdien zorgde het gezelschap voor twee knappe full-albums: ‘A Perfect World’ (2019) en ‘Wake Up Call’ (2022).

Het Nederlandse Neverus werd in Eindhoven in 2022 opgestart en zorgde reeds voor een full-album, ‘Burdens Of The Earth’ (2023), die hun visie op melodic death metal weer geeft.

Nog zo’n “jonge” band is het Belgische Painted Scars die pas in april 2023 werd opgestart in de buurt van Erpe-Mere. Het gezelschap zorgt voor een mix van hard rock en heavy metal.

Het Belgische Royal Jake ging in 2010 van start als een drietal. De heren combineren hardcore, metalcore, death metal en heavy metal dat het een lieve lust is. Sinds 2019 is het trio een kwartet geworden dat al even gedreven verder werkt aan hun muzikale visie.

Steelover werd in 1982 in de buurt van Luik opgestart. Na een full-album, ‘Glove Me’ (1984), leek het verhaal van de band uitverteld in 1986. In 2016 werd de band nieuw leven ingeblazen door o.a. Rudy Lenners (ex Scorpions). Steelover zorgde sinds die doorstart voor twee ep’s en één full-album en staat voor een mix van traditional heavy metal en hard rock.

De laatste jaren kiezen de organisatoren ook steevast voor een cover band. Dit keer mag het Belgische The Hell Patrol zo aantreden. Dit gezelschap kiest ervoor om hun helden van Judas Priest te eren.

Het Belgische White Heat staat voor een mix van hard rock en heavy metal en dat sinds de opstart in 1980. na drie full-albums hield men het voor gezien tot men, met een vernieuwde line-up, in 2020 opnieuw van start ging.

Tien bands dus op deze editie van Devils Rock For An Angel waarvan de eerste omstreeks 13u30 het festival op gang mag trekken. Deuren gaan er open omstreeks 12u30. Place to be is, zoals steeds, OC In ‘t Riet in Zillebeke. Meer info vind je zeker via www.devilsrockforanangel.be of via de facebookpagina https://www.facebook.com/DevilsrockforanAngel/