Heilung op zondag 15 september in Lotto Arena.

Op zondag 15 september krijgen we de kans om twee eigenzinnige bands aan het werk te zien en te horen in Lotto Arena te Antwerpen. We hebben het hier over Heilung en Zeal & Ardor, twee bands die ons alvast enorm weten te intrigeren.

Zeal & Ardor mag de avond openen. Deze band werd in 2013 opgestart door Manuel Gagneux, een Zwitserse / Amerikaanse artiest die een eigenzinnige sound ontwikkelde waarin elementen uit African American spirituals en black metal worden samen gevoegd tot een geheel. Dat er ondertussen ook al andere invloeden – We denken aan pop, maar ook aan avant garde. – in de sound van dit gezelschap te horen zijn, is een understatement. In de discografie van de band vind je ondertussen drie eigenzinnig klinkende full-albums en op 23 augustus, zorgt Zeal & Ardor voor een nieuw werkstuk met ‘Greif’. Ook de live concerten van deze band plaatsen wij, van MUSIKA, in het vakje eigenzinnig, maar die zijn steeds de moeite waard!

Heilung werd in 2014 opgestart en wordt ondertussen beschouwd als een van de meest toonaangevende bands in het neo folk genre. De band haalt zijn inspiratie in de Noordse folk en voegt daar eigen accenten aan toe. Hoe goed de albums van deze band ook zijn – Je vindt drie full-albums terug in de discografie, naast een paar live opgenomen albums. –, het is tijdens live concerten dat de sound van Heilung compleet tot zijn recht komt. Het gezelschap, onder leiding van het trio Kai Uwe Faust, Maria Franz en Christopher Juul, zorgt voor een totaalspektakel dat je minimaal een maal moet gezien en gehoord hebben. Noem het een muzikale trip, een ritueel of zelfs een ceremonie voor ons part, maar dat het een aangrijpende, intense en beklijvende gebeurtenis is, staat volgens ons vast. Oké, wij, van MUSIKA, geven het toe en zijn fan van zowel hun sound als hun podium présence en kijken er dan ook naar uit om de performance van Heilung nog eens te mogen meemaken.

Meer info omtrent deze avond in de Antwerpse Lotto Arena vind je ongetwijfeld op www.lotto-arena.be of via www.biebob.be