Okkultist, 19 juli 2024.

Okkultist, Works Of The Flesh @ Hell, Diest.

Death metal en Hell, altijd een goede combinatie. En afgelopen vrijdag was het weer van dat: de allereerste show op Belgische bodem voor Okkultist.

*Foto’s: Works Of The Flesh*

Het Belgische Works Of The Flesh opende de avond in een hete en netjes gevulde Hell. Crusty death metal werd op ons losgelaten, maar ik had wel het gevoel dat het wat rommelig gebracht werd. En dat is jammer, want de opgezochte muziek klonk echt wel vet in mijn oren. Dat verdient een herkansing!

*Foto’s: Okkultist*

Daarna liet het Portugese Okkultist hun duivels los. Als een hogepriesteres schreed zangeres Beatriz Mariano door Hell richting podium. Het eerste nummer had wat problemen met het geluid, één van de twee gitaren was niet hoorbaar, maar dat werd gelukkig snel opgelost en konden we genieten van ritualistisch gebrachte death metal met een black randje. Okkultist speelde de eerste track gewoon opnieuw, maar nu zoals het de bedoeling was. De aanwezigen genoten zichtbaar van het heerlijke geweld dat van het podium afdroop.

Een geslaagde avond alweer. Ik vraag me soms oprecht af waar Erik steeds de bands blijft halen. Nobele onbekenden die een dijk van een show neerzetten en zorgen voor superbe muziek. Het is duidelijk dat Erik een neus heeft voor kwaliteit zodat ook wij steeds opnieuw kunnen genieten van schitterende artiesten.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.