Raismes Fest is er dit jaar op 7 en 8 september.

Raismes Fest is een eerder kleinschalig, maar uiterst gezellig festival in het Franse Raismes, een gemeente niet zo ver van Valenciennes. Steeds opnieuw weten de organisatoren ons een mooie affiche aan te bieden met, voor ons dan toch, een aantal minder bekende, meestal Franse, bands en een paar gevestigde internationale waarden. Zo ontstaat een knappe affiche die ons twee dagen lang – Dit jaar is dit het geval op zaterdag 7 en zondag 8 september. – weet te boeien.

Op het moment van het schrijven van dit artikel was de correcte timetable nog niet gepubliceerd zodat we op dat vlak toch nog wat in het duister tasten. Wel kunnen we je nu al meegeven dat zeventien namen van bands op de affiche prijken waaronder zes bands die nog, bij ons weten dan toch, geen plaats kregen op de officiële timetable.

We hebben het hier over de ons zo goed als onbekende bands Nemesis HP, Deluxe Renegades en Goodgrief. Verder prijken ook het Zweedse heavy metal ensemble Liv Sin (opgestart door vocaliste Liv Jagrell nadat de band Sister Sin het voor bekeken hield), het Britse Massive Wagons (verwacht je aan een mix van alternative rock, punk rock en hard rock) en het Amerikaanse The Georgia Thunderbolts (verwacht je aan een zinderende mix van hard rock en Southern rock) op de affiche.

Op zaterdag 7 september mag je je wel zeker verwachten aan het volgende zestal: Het Italiaanse hard rock gezelschap Small Jackets, het Franse gezelschap Kim Melville (een band rond de gelijknamige vocaliste die voor een mix van glam rock en blues rock kiest), het Franse Dätcha Mandala (staat garant voor een knappe set blues rock en hard rock seventies styled met dus een dosis psychedelica), hard rock band Gotus uit Zwitserland dat ons doet denken aan hun landgenoten van o.a. Krokus en Gotthard, en het Noorse melodic hard rock gezelschap Audrey Horne. Om de zaterdag af te sluiten kiest men voor hét Finse folk metal ensemble Korpiklaani die, zoals elke keer dat we de band aan het werk zagen en hoorden, opnieuw voor een zinderend en opzwepend feestje zullen zorgen.

Voor zondag 8 september kunnen we al vijf namen invullen op de timetable. Dit zijn het Belgische hard rock / blues rock gezelschap Thomas Frank Hopper, Sideburn (een Frans / Zwitserse hard rock band), het Franse punk rock / alternative rock ensemble Cachemire, en Jelusic. Die laatste is de band rond vocalist Dino Jelusic die als kind de allereerste editie van “eurosong for kids” won en nu zijn mix van hard rock en classic rock neer zet, terwijl hij ook instaat voor keyboards en backing vocals bij Whitesnake. Afsluiter van die tweede en laatste festivaldag is het Deense melodic hard rock gezelschap D-A-D, een band die ook al voor een knap feestje kan zorgen.

Meer info omtrent deze vierentwintigste (!!!) editie van Raismes Fest vind je hoogstwaarschijnlijk via www.raismesfest.fr of via je de facebookpagina van het evenement www.facebook.com/RaismesFest/