Alcatraz Bash Finale, 13 juli 2024.

Alcatraz Bash Finale @ Hell, Diest

Afgelopen zaterdag vond in Hell de finale plaats van de Alcatraz bashes. Vier bands streden er voor het laatste plaatsje op het vermaarde Alcatraz festival. Dat de bands en organisatie hun best gedaan hebben om dit te promoten staat buiten kijf. Eén band presteerde het zelfs om een volle supportersbus bijeen te krijgen. Elke band kreeg dertig minuten tijd om de jury te overtuigen dat zij hun plaats op Alcatraz verdienen. Het speelschema werd strak aangehouden, waardoor er van uitlopen geen sprake was. De vier bands moesten onderling de speelvolgorde regelen.

*Foto’s: Barrel Smoke*

Als eerste was Barrel Smoke aan de beurt, die het bomvolle Hell meteen in vuur en vlam zetten met hun snedige blues rock met een hard rock kantje. Een zeer gesmaakt optreden.

*Foto’s: X-Pozed*

X-Pozed, metalcore / nu metal band met een hardcore sausje eroverheen. Ook zij deden wat van het verwacht werd, namelijk het beste van zichzelf geven.

*Foto’s: Stung*

Thrash outfit Stung was de derde in de rij. En ook hier weer een knaller van een optreden. Enkel jammer dat zij wat te kampen hadden met een minder goed geluid.

*Foto’s: Through The Void*

Als laatste trad Through The Void aan, dat overtuigend hun nu metal / metalcore te berde bracht.

Bij alle vier de optredens ging het publiek uit zijn dak. Headbangen, moshpits, juichen. Steun van iedereen voor alle bands. Aan de jury de moeilijk taak om uit deze vier toppers eentje te kiezen. X-Pozed kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus, en mag zich dus klaarmaken voor het festival van het jaar.

*Foto’s: Internal Suffering*

De afterparty bestond uit een set van de Colombiaanse cult death metal band Internal Suffering. Zij zorgden ervoor dat de laatste nekspieren eraan waren voor de moeite. Wat een blast!

DJ Skulls, één van Hell’s resident dj’s legde nog wat plaatjes op om zo deze memorabele avond af te sluiten. Nogmaals proficiat voor X-Pozed!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.