Op de laatste dagen van augustus is er opnieuw Roadrock!

Roadrock, een rockfestival dat plaatsvindt in de Vlaskouter te Kuurne, vindt dit jaar opnieuw plaats in het laatste weekend van augustus en belooft ons weer twee dagen vol verrassingen.

Vrijdag 30 augustus begint het tweedaagse festival met een gratis dag. Ze presenteren ons niet enkel twee gereputeerde band bands, maar ook drie bands die via een selectiewedstrijd een plaatsje hebben verdiend. Zo worden Alice Mae, Bèta en Cesars Palace aan de affiche toegevoegd. Om 21u30 staat Les Truttes op het podium. Ze zijn bekend om hun spectaculaire liveshow waarbij ze klassiekers en hedendaagse nummers brengen, gepaard met een visuele act. Na Les Truttes is het de beurt aan het Roeselaarse vijftal Sister May. Zij zorgen voor een muzikale mix van progrock en alternatieve rock met invloeden van metal en new wave. Het vijftal is ontstaan in 2017 en speelde al honderd optredens doorheen Europa. Nu staan ze weer bij hun thuisfront, West-Vlaanderen. En dat belooft!

Zaterdag 31 augustus worden we vergezeld door William Boeva, die de host van de avond is. De eerste band gaat al vroeg van start: Black Leather Jacket betreedt het podium om 15:00 uur. Dit Antwerpse viertal brengt een mix van gruizige garagerock anthems met catchy melodieën.

Vanaf 17:30 uur staat Hideous op het podium met melodieuze jaren 90 rockmuziek. Ze waren al te zien in de Ancienne Belgique, Rock Werchter en Boomtown. Maar ook in het buitenland, zoals in Rotterdam, Eindhoven en Parijs. En nu kun je ze horen in Kuurne!

Dan is het de beurt aan Tim Vanhamel en zijn band, Millionaire. Zij spelen een unieke mix van alternatieve rock met invloeden van stoner rock en psychedelische rock. Hun muziek staat bekend om zijn ritmische intensiteit, krachtige riffs en inventieve composities.

Vanaf 20u30 staat Zornik paraat voor je entertainment. Ze zijn een Belgische rockband met als frontman Koen Buyse. Ze staan bekend om hun energieke alternatieve rock met catchy melodieën en emotionele teksten. Met hits als “Love Affair” en “Scared of Yourself” veroverden ze de harten van rockliefhebbers in binnen- en buitenland.

Vanaf 22u30 brengt Trixie Whitley & Band een krachtige mix van blues, rock en soul. Met haar intense stem en emotionele performances heeft Trixie al vele harten veroverd. Ze staat bekend om hits als “Breathe You In My Dreams” en “Soft Spoken Words.” Bereid je voor op een gezellige avond met Trixie Whitley & Band op Road Rock!

Dan is het tijd voor Helmut Lotti Goes Metal. Om 23u30 duikt Helmut Lotti in de wereld van heavy metal. Na de enorme hype rond zijn optreden op Graspop, is het duidelijk dat hij ook het metal publiek weet te veroveren. Verwacht een vurige en energieke show waarin klassiek en metal samensmelten. Mis dit ongekende spektakel niet!

Voor meer info over dit evenement kan je terecht op www.roadrock.be of check de Facebookpagina op https://www.facebook.com/RoadRockKortrijk/