Drie dagen Parkpop in Oostkamp.

Op vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus is er weer Parkpop in Oostkamp. Drie dagen met veel muziek en bands. Op vrijdag komen zo DJ Yves Deruyter en DJ Jan Vervloet plaatjes draaien en mogen Sylver Live en Bonzai All Stars aantreden. Op zondag kijkt men daar uit naar Ketnetband, Stan Van Samang, de Italiaanse Bon Jovi tribute band Bad Medicine, Natalia, Les Truttes en Dimitri Wouters. Wij, van MUSIKA, focussen ons echter op de zaterdag omdat dit muzikaal meer ons “ding” is. Zeven bands maken dan hun opwachting en die stellen we even kort aan je voor.

Zo mogen Cowboys And Aliens het startschot geven op zaterdag 17 augustus. Deze band werd in Brugge in 1996 opgestart en kunnen we beschouwen als dé Belgische oerband als het aankomt op stoner rock.

Daarna volgen met Korn Again en Subliminal Verses twee coverbands. De eersten, Korn Again, zijn afkomstig uit Groot-Brittannië en brengen nummers van het Amerikaanse nu metal / alternative metal collectief Korn. Het Italiaanse Sublimal Verses eert dan weer de Amerikaanse nu metal band Slipknot.

Ook het Belgische Mantah zorgt voor een mix van nu metal en alternative metal. De band werd in 2019 opgestart maar bestaat uit muzikanten die hun sporen reeds eerder verdienden bij verschillende andere metal bands.

Het Zweedse No Fun At All tapt uit een ander muzikaal vaatje daar deze heren kiezen voor een mix van punk rock en (melodic) hardcore. De band werd in 1991 opgestart en hield het in 2001 voor gezien. Drie jaar later, in 2004 dus, werd een doorstart genomen maar die liep in 2012 ten einde. Sinds 2013 is men terug actief. In de discografie van deze band vind je o.a. zeven full-albums en de meest recente daarvan is ‘Seventh Wave’ uit 2022.

Het Moldavische Infected Rain werd in Chișinău in 2008 opgestart en draait vooral rond de charismatische vocaliste Elena “Lena Scissorhands” Cataraga en gitarist Vadem “Vidick” Ojog. Het gezelschap zorgt voor een zinderende muzikale cocktail waarin we elementen van o.a. nu metal, groove metal, melodic death metal, metalcore en alternative metal in ontwaren. De band zorgde reeds voor zes full-albums. Het meest recente daarvan, ‘TIME’, kwam eerder dit jaar op de markt. Tijdens live concerten steekt Infected Rain steeds opnieuw een tandje bij!

Onze landgenoten van Bizkit Park mogen deze avond op passende wijze afsluiten. Verwacht je aan een waar feestje van nu metal klassiekers.

Meer info omtrent dit driedaags evenement vind je o.a. via www.parkpop-oostkamp.be