Anna KiaRa, 29 juni 2024.

Anna KiaRa, Heavenqueen @ Hell, Diest.

Na de punkrock avond op vrijdag schotelde Hell ons op zaterdag een (female fronted) symphonic metal avond voor, met het Nederlandse Heavenqueen en de uit Rusland afkomstige Anna KiaRa.

Foto’s: Heavenqueen*

Heavenqueen beet de spits af. De set begon redelijk goed, maar verzandde al heel snel in een lang, uitgesponnen en langdradige belevenis, waar op het podium eigenlijk niets gebeurde, behalve dan dat de zangeres steeds dezelfde beweging maakte met haar armen. Op vocaal vlak waren de prestatie naarmate de set vorderde ondermaats. Op een gegeven moment stonden bijna alle aanwezigen buiten, en dat is geen goed teken. We zagen een band waarin vooral de omkadering primeerde boven de muziek, en dat is jammer. Het kwam allemaal zo geforceerd over. De hype die de band probeert te creëren op de zogenaamde “social media” komt helemaal niet uit de verf.

Foto’s: Anna KiaRa*

Anna KiaRa, dat is een compleet ander verhaal. Een stomende set, met knap uitgebalanceerde songs en een band die er stond. Een knappe lichtshow (was overigens ook zo bij Heavenqueen), een visueel pareltje. Hoedje af voor Anna: zij schrijft immers alle songs en teksten. Haar band brengt deze met een enorm enthousiasme en de zangeres zelf toonde ons het kunnen van haar fantastische stem. We kregen ook nog een primeur mee: half juli verschijnt een nieuwe single, en vanavond werd deze voor de eerste keer live ten gehore gebracht. Wat een song! Als dit de voorbode is van een nieuw album, dan is dat er alvast eentje om naar uit te kijken.

Conclusie van de avond: wat begon als een nogal saaie bedoening eindigde in het spreekwoordelijke vuurwerk. Het contrast tussen twee bands in quasi hetzelfde genre kon niet groter zijn.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.