Dinsdag 6 augustus: metaldag op Lokerse Feesten.

Geen “Metal Zondag” meer op deze editie van Lokerse Feesten, de negenenveertigste editie alweer, maar wel een “Super Tuesday”, althans voor liefhebbers van metal en aanverwante genres. Op het moment van dit schrijven kunnen we u vier bands meegeven op het hoofdpodium aldaar en reeds één band voor de ondertussen ook al befaamde “Club Studio Brussel”.

Absolute headliner lijkt ons nu metal legende Korn te zijn. Deze Amerikaanse band werd in 1993 opgestart in Bakersfield, Californië. De band zorgde ondertussen voor veertien full-albums en daarvan is ‘Requiem’ uit 2022 het meest recente van.

Het Britse Nova Twins ging in de hoofdstad aldaar in 2014 van start en is ontsproten aan de muzikale ideeën van Amy Love en Georgia South. Je mag je verwachten aan een mix van o.a. alternative rock, punk rock en nu metal. Het tweetal zorgde reeds voor twee full-albums: ‘Who Are The Girls’ (2020) en ‘Supernova’ (2022).

The Dillinger Escape Plan werd in 1997 opgestart in Morris Plains, New Jersey. Na twintig jaar en zes full-albums hield de band het in 2017 voor gezien. Pas vorig jaar werd de band nieuw leven ingeblazen. Wij, van MUSIKA, zijn alvast benieuwd hoe de heren het er tegenwoordig vanaf brengen.

Het Britse Wargasm ging in 2018 van start in Londen. Het gezelschap put uit de muzikale ideeën van Milkie Way en Sam Matlock en daarin herkennen we flarden uit o.a. electro, punk en post hardcore. Het gezelschap zorgde vorig jaar met ‘Venom’ voor een eerste full-album.

Bij “Club Studio Brussel” wordt reeds The Warning aangekondigd. Dit is een Mexicaanse band opgestart in 2013 in Monterrey naar de muzikale ideeën van de drie zussen Villarreal Velez: Daniela “Dany”, Paulina “Pau” en Alejandra “Ale”. Verwacht je aan stevige rock / hard rock. Men zorgde reeds voor vier full-albums waarvan ‘Keep Me Fed’ het meest recente is.

Meer info vind je zeker op de website van Lokerse Feesten: www.lokersefeesten.be