Criminal Judge, 15 juni 2024.

Criminal Judge, Catharsis @ Hell, Diest.

Reeds de derde passage in Hell blijkbaar van Criminal Judge, en, naar ik hoorde vertellen, met drie verschillende band samenstellingen. Deze was in ieder geval geslaagd.

*Foto’s: Criminal Judge*

Frontman en oprichter Danny (de band bestaat al sinds de eind jaren tachtig, maar heeft er ook al een periode van inactiviteit op zitten tussen 2000 en 2020) heeft zijn plaats achter de micro afgestaan, en kan zich compleet focussen op zijn gitaarspel. Een goede zet blijkt, Criminal Judge speelde een super strakke set, en een knap gevulde Hell was daar getuige van. Een eerste full-album – men zorgde tijdens de eerste periode voor drie demo’s en twee ep’s – is hopelijk in de maak, zodat deze thrash metal band zijn terechte plaats terug kan opeisen.

*Foto’s: Catharsis*

Het eveneens Belgische Catharsis – er zijn een pak Amerikaanse bands met diezelfde naam – warmde het publiek op en deed dat stevig met een potje ongecompliceerd death metal. Het was een co-headliner avond, dus ook zij kregen een set van een uur toebedeeld, en daar waren wij absoluut niet rouwig om!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.