Moker, 14 juni 2024.

Moker, Storm Upon The Masses @ Hell, Diest.

Het Belgische Storm Upon The Masses heeft een nieuw full-album, hun tweede sinds de opstart in 2009, uit, ‘Crusher Of Souls’, en dat diende gevierd te worden met een release-show. En dan is Hell in Diest natuurlijk een uitstekende plaat om dit extra luister bij te zetten.

*Foto’s: Storm Upon The Masses*

Een heuse in your face death metal orgie werd ons beloofd, en dat kregen we ook. Storm Upon The Masses bestormde het podium en crushte niet enkel onze ziel, maar elke spaander van onze botten met hun hondsbrutale, intense death metal dat geen enkele ademruimte toestaat. Een set opgebouwd uit oude en uiteraard nieuwe tracks die ervoor zorgt dat je verdwaasd achter blijft met het gevoel van “what the fuck was da?” Het nieuwe album is de naald van mijn platenspeler op dit eigenste moment van schrijven aan het massacreren, en ik sta in mijn gedachten weer in Hell. Nog van dat!

*Foto’s: Moker*

Na een iets te lange ombouw pauze was het de beurt aan hun vrienden van Moker. Een beetje beschamend van mij denk ik, maar het is de eerste keer dat ik deze band live zie, ondanks dat de band al meer dan twintig jaar meedraait en vier full-albums op hun conto hebben staan. Een heerlijk potje death metal weer, zij het iets minder barbaars dan Storm Upon the Masses, maar toch ook “heavy as hell”. Het zal aan mij liggen, maar ik vind het een rare gewaarwording om volledig in death op te gaan, met een zanger die een geweldige strot heeft, maar het lijkt erop dat hij podium gewijs zo weggeplukt is uit een hardcore band met rap invloeden, met bindteksten die zo uit een Suicidal Tendencies live set kunnen komen. Kijk, dat noem ik dan “een brainfuck”. Straks nog maar eens een cd-tje opleggen van hen.

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.