Vicious Rumors, 12 juni 2024.

Vicious Rumors, Enchantress @ DVG Club, Kortrijk.

DVG Club te Kortrijk, de voortzetting van De Verlichte Geest uit Roeselare, mag zich langzamerhand “the place to be” in West-Vlaanderen noemen als het gaat om het strikken van internationale metal bands. Dergelijke zaken verdienen dus alle steun van iedereen die van fijne live shows kan genieten. Vandaag was dit niet anders en mochten de heren van Vicious Rumors het mooie weer maken. Helaas kwam de dag voor de gig het nieuws dat het geplande voorprogramma -Shocker- moest cancelen. Voor de aanwezigen was dit de uitgelezen kans om Shocker opnieuw in hun vertrouwde bezetting aan het werk te zien, maar helaas besliste het lot daar anders over toen zanger Sammy een lelijke val maakte met voetletsel tot gevolg waardoor de show geannuleerd moest worden.

*Foto’s: Enchantress*

Gelukkig werd er al gauw een waardige vervanger gevonden in Enchantress. De band liet weten dat ze volop bezig zijn met de opnames van nieuwe songs wat ons al doet uitkijken naar een volgende release. Er werd direct van start gegaan met een knaller van formaat onder de noemer ‘Power’ waarbij het duidelijk mag zijn dat de band er zin in heeft. De song ‘Scream it out’ is er ook zo één waar alles klopt, fijne gitaarleads tussen de strakke riffs, ondersteund door stevige basspartijen aangestuwd door pompende drumbeats en laten we vooral de feilloze vocale prestaties van Jochen niet vergeten, want wat kan die man toch beheerst en bezielend hoog zingen. De set bevat over de ganse lijn catchy songs zoals ‘Twilight Zone’ en ‘Mistress Of Fire’ die allemaal netjes – en goedgekeurd door de aanwezigen – de revue passeerden om af te sluiten met de coversong ‘The beast’ die zijn oorsprong vond bij de band ‘Randy’. Al bij al een top voorprogramma om naadloos over te gaan naar de kers op de taart Vicious Rumors.

*Foto’s: Vicious Rumors*

Men is al even op tournee maar dat is er duidelijk niet aan te merken, naar goede gewoonte knallen ze klassieker na klassieker door de speakers en laat Brian Allen zich opnieuw van zijn beste kant horen waarbij er geen enkel nootje fout zit, hoe hoog deze ook mogen zijn. Want laten we eerlijk zijn dat de terugkeer van Brian ter vervanging van Ronny Munroe heel wat fans als muziek in de oren klonk. Nummers zoals ‘Soldiers Of The Night’, ‘Digital Dictator’, ‘Abandoned’ brengen de hoogdagen van weleer terug en Geoff Thorpe laat zijn waardering blijken aan alle fans die het voor hen mogelijk maken om dit nog steeds te doen. Het speelplezier zit er nog ten volle in en de strakheid waarin deze set vandaag ten berde wordt gebracht doet vermoeden dat we zeker en vast nog niet het laatste van Vicious Rumors hebben gehoord.

We mogen concluderen dat de show van Vicious Rumors met Enchantress een grandioos succes was. De hoofdact bewees wederom waarom ze al decennia lang een naam zijn in de metal scene. Met een mix van oude klassebakken en jong aanstormend talent wist men het publiek volledig in te pakken en te laten genieten van een avond vol pure metal magie.

Met dan aan Lucas Aerbeydt (DVG Club)

Tekst: David Vandewalle.

Foto’s: Bianca Lootens.