Sulfeet, 8 juni 2024.

Sulfeet, Morph Into Dust, Isabeau @ Hell, Diest.

Sulfeet vierde zaterdag de release van hun debuut album ‘Gamol Sinc’. Het album is niet te krijgen op cd of vinyl, maar op een usb-cassette. Leuk en origineel! Ze nodigden twee bevriende bands uit voor deze release show.

*Foto’s: Isabeau*

Opener van de avond was het eveneens Belgische Isabeau, dat voortvloeit uit het ter ziele gegane Torn AD, en nog niet zo gek lang bezig is. Melodic death metal met een Arch Enemy touch, een cover van die band ontbrak dan ook niet. Een energieke set met een zangeres die, in tegenstelling tot de rest van de band, nog niet veel podium ervaring heeft opgedaan. De band heeft nog maar een beperkt aantal optredens op hun palmares staan, maar toch trok ze goed van leer. Wat gaat dit volgend jaar geven?

*Foto’s: Morph Into Dust*

De Duitsers van Morph Into Dust tappen uit een heel ander vaatje. We zijn vertrokken voor een dikke veertig minuten stoner (hard) rock met redelijk wat seventies invloeden. Een beetje een statig optreden, maar paste wel bij de sfeer van dat moment. Het was trouwens hun eerste optreden in ons land, en een lekker gevulde Hell zag dat het goed was.

*Foto’s: Sulfeet*

Sulfeet, ooit gestart als een S.O.D. tribute band, begon hun set met een track van de Stormtroopers Of Death alvorens aan hun reguliere set te beginnen. Ik was eventjes in de war. Ik dacht dat de band uit vier muzikanten bestond, maar ik spotte er maar drie. Het werd snel duidelijk, de zanger zingt niet met alle nummers mee, de gitarist neemt ook wat songs voor zijn rekening. De band adverteert zich als slow metal, en dat dekt de lading wel. Een stagedivende drumster had ik ook nog niet gezien in Hell. Zodoende heb ik weer drie fijne bands leren kennen!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.