Vloed, 31 mei 2024.

Vloed, Elusion @ Hell, Diest.

Vloed kwam op vrijdag 31 mei hun nieuwe album ‘De Dag’ voorstellen een goed gevulde Hell.

*Foto’s: Vloed*

De band Vloed is niet zomaar te omschrijven. Een knappe mix van progressive rock, doomy melodieen, gothic rock invloeden en hier en daar krijg je zelfs dat eighties new wave gevoel. Vloed durft het ook aan om gedeeltelijk in het Engels en gedeeltelijk in de moedertaal te zingen, wat zeer goed uitpakt, en bij momenten die extra touch meegeeft. De cover versie van de Ancient Rites klassieker ‘Fallen Angel’ past perfect bij de set. Een hele knappe prestatie wat die mannen neergezet hebben. Schaf de cd aan, je gaat er geen spijt van krijgen!

*Foto’s: Illusion*

Maar eerst was er nog Eluison, want Vloed nodigde ook streekgenoten Elusion, een melodic symphonic metal, uit die enkele maanden geleden hun album release show deden in Hell. Ook nu spatte het spelplezier ervan af. Enthousiaste Evy zong zelfs een nummer te midden van het publiek, dat op hun beurt de zangeres in de spotlight zette met de lampjes van hun smartphones. Ook nu weer straalde Elusion klasse uit, met Evy als vocale uitschieter. Wat een variatie in haar stem!

Besluiten doe ik met een raadsel: wat hadden de twee bands, vandaag dan toch, gemeen? Beide bands stonden zonder bassist op het podium. Als deze bands in je buurt spelen, ga er naartoe, steun hen. Ze verdienen het!

Tekst: L.E.

Foto’s: Peter Vangelder.