Coq Rock is er dit jaar op 6 juli.

Coq Rock is een gratis festival dat voor een aantal liefhebbers ondertussen een gevestigde waarde is geworden. Het festival vind plaats in Vosseslag, De Haan, en nodigt dit jaar zeven bands uit. Worden er op het podim verwacht: Death Fury, Your Face Offends Me, Beyond The Labyrint, Inhuman, Shuulak, Mordkaul en Cowboys And Aliens. We stellen het programma, en de bands even, heel kort, aan u voor.

14u00 – 15u00: Death Fury: Behalve het feit dat het een thrash / death metalband is uit België is er over deze heren weinig terug te vinden. De band begint stilletjes aan aan een muzikale weg te timmeren, maar we blijven nog steeds benieuwd.

15u30 – 16u30: Your Face Offends Me: Ook dit gezelschap is een mysterie dat enkel na hun passage helderheid kan brengen. Alhoewel ze al wat materiaal op spotify uitgebracht hebben zal dit onze eerste kennismaking met de band zijn. Ze klinken alvast veelbelovend. Benieuw hoe dit pop rock ensemble het op de planken zal brengen.

17u00 – 18u00: Beyond The Labyrinth: Dit gezelschap hoeft dan weer minder uitleg. De klassieke rockband rond Geert Fieuw lijkt op de duistere Coq Rock-affiche de vreemde eend in de bijt. Ze beweren dat hun passage een vrij unieke show zal opleveren en spreken zelfs van een “once in a lifetime opportunity”. Wel, ze hebben mijn aandacht, maar hebben terzelfdertijd de lat voor zichzelf hoog gelegd.

18u30 – 19u30: Inhuman: Een band die zegt dat ze terzelfdertijd geïnspireerd werden door death metal, Hans Zimmer en Broadway moet wel uniek zijn. Cinematische orkestratie op een dubbele basdrum die al eens durft afwijken van de brave lijntjes, het zal ervoor zorgen dat het in de vooravond erg duister zal worden. Verwacht je aan een mix van symphonic metal en progressive metal.

20u00 – 21u00: Shuulak: Of het nog zal opklaren blijft de vraag, want ook deze Nederlandse Shuulak brengt al zo’n tiental jaar verhalen over tovenarij, het occulte en het verlangen van de man om zichzelf te verdoemen. Ze brengen hun duistere gedachten in een energieke show waarbij heavy metal de leidraad vormt.

21u30 – 22u30: Mordkaul: Dat ons eigen Belgenlandje een band huisvest waar de bandleden met een gezamenlijke passie voor melodieuze death metal een ferme brok brutaliteit en melodie met elkaar vermengen, wie had dit kunnen denken. We vinden ook Dyscordia gitarist Stefan Segers in de rangen terug. Misschien mogen we eens proeven aan wat nieuw werk, dat in september zou uitgebracht worden.

23u00 – 00u30: Cowboys And Aliens: De Brugse stoner rockers mogen de rangen sluiten. Met bijna dertig jaar ervaring op de teller vormen ze de perfecte afsluiter van het festival. Ze kunnen dan ook putten uit zes full albums en een paar ep’s om hun setlist op te stellen. Benieuwd welke nummers de eindmeet zullen halen.

Meer info omtrent dit gratis festival vind je vast en zeker via www.coqrock.be