Huggins Awakening Fest, 10 mei 2024, dag 2 – extra fotoreport.

Huginns Awakening Fest @ Wellington Hippodroom Renbaan, Oostende.

Ook op dag twee van Huginns Awakening Fest werden tien band voor de leeuwen gegooid.

*Foto’s: World Decay*

Het Belgische World Decay mag aftrappen en reeds bij de laatste soundcheck beloofde dit veel goeds. Iets wat overduidelijk werd bevestigd door het feit dat de aanwezigen binnen staan en niet buiten in het zonnetje. Dan ben je goed bezig. We krijgen een strakke set te horen.

*Foto’s: Scavenger*

Het eveneens Belgische Scavenger had ik nog niet eerder aan het werk gezien. De band gebruikt het volledige podium en niemand blijft lang ter plaatse staan: probeer ze dus maar te volgen. Het klinkt allemaal heel goed al vinden we zelf dat de instrumentale stukken wat te lang duren.

*Foto’s: Violent Sin*

Nog meer beweging op het podium kregen we van het West-Vlaamse Violent Sin die een krachtige en energieke set afleverde. Meteen een mooi herkansing nadat de band vorig jaar moesten openen en er nog niet zo veel publiek binnen was wegens een te lange wachtrij.

*Foto’s: Incinerate*

Met het Antwerpse Incinerate wordt vandaag het klavertje vier van Belgische bands afgesloten. Het is minder “mijn ding” al doen de heren het zeker niet onaardig.

*Foto’s: Cobrakill*

Het Duitse Cobrakill is pas ontstaan in 2020. Ook dit gezelschap zorgt voor veel beweging op het podium, maar de muziek raakt mij niet echt. Het publiek daarentegen vind het wel goed, dus is ook hun missie geslaagd te noemen.

*Foto’s: Kryptos*

Het Indische Kryptos zag ik eerder in de Diestse Hell. De band stelde toen zeker niet teleur, integendeel en ook nu ben ik opnieuw onder de indruk. Enkel de gitaar van de zanger wil door technische problemen niet meewerken zodat de zanger tijdelijk zonder gitaar verder moet. Een s het euvel opgelost is, barst het geweld opnieuw in alle hevigheid los. We zien de eerste crowdsurfers van de dag – we bemerken ook de vocaliste van Scavenger onder hen –, en een eerste moshpit ontstaan.

*Foto’s: Vulture*

Vanaf de eerste noten van het Duitse Vulture is het meteen volle bak. Samen met het publiek geniet ook ik met volle teugen. De eerste crowdsurfers komen er al aan tijdens het tweede nummer. Wat een enthousiasme weet dit gezelschap op te roepen.

*Foto’s: Enforcer*

Het Zweedse Enforcer zag ik reeds een paar keer eerder. Toen viel me een enorm hongerige band op die vol overgave en enthousiasme hun set neer zet. Ze maken daarbij gebruik van enorm veel interactie met publiek. Dit is ook nu weer geval, zodat ik, opnieuw met een heel pak anderen, enorm geniet van deze set.

*Foto’s: Suicidal Angels*

En wat dan gedacht van het Griekse Suicidal Angels die overduidelijk kiest voor een compleet andere aanpak. De heren kappen hun best wel agressieve sound uiterst gedreven over de aanwezigen uit die het allemaal weten te smaken.

*Foto’s: Exhorder*

Afsluiter van dienst is Exhorder, een band die beschouwd wordt als ene van de grondleggers van wat we nu groove metal noemen. Het gezelschap heeft er reeds een rijkgevulde muzikale carrière op zitten en bewijst hier andermaal waarom. De heren grasduinen doorheen hun uitgebreide repertoire om een krachtige set neer te zetten. Op naar dag drie van deze editie van Huginns Awakening Fest!

Met dank aan Angelo Markey en het complete team van Huginns Awakening Fest.

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder