Huginns Awakening Fest, 9 mei 2024, dag 1 – extra fotoreport.

Huginns Awakening Fest @ Wellington Hippodroom Renbaan, Oostende.

Vorig jaar was Huginns Awakening Fest nog een festival van één dag, nu meteen drie volle dagen.

*Foto’s: Axident*

Een reeds tamelijk opkomst gezien het uur van de dag voor de eerste band. Axident mist de start zeker niet en kleine moshpit is meteen hun dank.

*Foto’s: Scarficator*

Het gezelschap van Scarficator geeft zich helemaal. Toch krijg ik hier de indruk dat er een pak liever van het zonnetje genieten of iets aan het eten zijn. Ik heb ook de indruk dat het geluid minder goed staat afgesteld dan bij Axident het geval was.

*Foto’s: Disgrace And Terror*

We krijgen een nogal statische show te verwerken van de eerste niet Belgische band op het podium, Disgrace And Terror. Het publiek lijkt ons zelfs nog minder te bewegen dan de band, die toch voor een goede sound zorgt die ik wel weet te waarderen.

*Foto’s: Thrashit*

Trashit: zelf heb ik nog nooit gehoord van deze band, maar ze weten zowel mij als de rest publiek wel te bekoren.

*Foto’s: Toxic Shock*

Toxic Shock zorgt, als “last minute” vervanger voor Tabahi, voor een heel levendige set. Vooral dan de zanger die loopt / springt / duikt / rolt over podium. Zelfs als hij zijn microfoon te hoog werpt zodat hij ergens blijft aan vast hangen, deert dit Belgische gezelschap allerminst.

*Foto’s: Insanity Alert*

Een wat ludiek gezelschap is Insanity Alert, een Oostenrijkse band met een vocalist uit Nederland. Een stuk ‘Bohemian Rhapsody’ a capella gebracht, heb ik al veel beter gehoord. Ook van ‘Run To The Hills’, hier omgedoopt tot ‘Run To The Pit’ heb ik al beter versies gehoord, maar het publiek gaat uit de bol. En met een tochtje door het publiek, de zanger met de gitarist in nek, is de ambiance compleet.

*Foto’s: Cruel Force*

Voor mij zorgt het Duitse Cruel Force muzikaal voor het betere werk.

*Foto’s: Assassin*

Idem eigenlijk voor het lichtjes legendarische Duitse Assassin. Dit is gewoonweg (h)eerlijk.

*Foto’s: Crisix*

Bij het Spaanse Crisix gaat het er stevig aan toe, op en voor het podium. De set werd een tijdlang onderbroken door een heel spijtig ongeluk met een van de “security mensen” die uiterst slecht neer kwam bij het opvangen van een crowdsurfer. De man werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Achteraf hoorden we dat die persoon een ruggenwervel heeft gebroken en geopereerd moest worden. We wensen hem bij deze enorm veel sterkte en beterschap.

*Foto’s: Legion Of The Damned*

Bij de set van het Nederlandse Legion Of The Damned viel het me enorm op dat de heren voor een overschot aan rookontwikkeling kiezen. Toch is ook dit een set om “u” tegen te zeggen.

Met dank aan Angelo Markey en het complete team van Huginns Awakening Fest.

Tekst: P.L.

Foto’s: Peter Vangelder.