Megadeth op 25 juni in Tilburg, Nederland.

Op dinsdag 25 juni brengt de “Crush The World Tour” het Amerikaanse Megadeth naar 013 te Tilburg In Nederland. Het concert is reeds enkele maanden geelden compleet uitverkocht. Of dit terecht is …

Feit is in ieder geval dat Megadeth hrash metal mee op de muzikale kaart heeft gezet. De band, onder aanvoering van de legendarische Dave Mustaine, werd in 1983 opgestart. Samen met Metallica, Slayer en Anthrax wordt Megadeth beschouwd als één van de “Big Four” als het aan komt op thrash metal. De band bouwde een indrukwekkende discografie uit met o.a. zestien full-albums waaronder een aantal “must have”-albums. Wij denken dan vooral aan ‘Rust In Peace’ en ‘Countdown To Extinction’, maar we vermoeden dat elke rechtgeaarde (thrash) metal fan wel een of ander album van Megadeth naar voor kan schuiven als zijn favoriet. In ieder geval heeft de band telkens opnieuw bewezen dat ze voor uiterst knappe full-albums kunnen zorgen. Ook de live concerten van de band blijken steeds opnieuw een voltreffer. Dat zal ook nu wel opnieuw het geval zijn. Naast vocalist / gitarist Dave Mustaine vind je tegenwoordig volgende muzikanten in de huidige line-up: James LoMenzo (bass), Dirk Verbeuren (drums) en Teemu Mäntysaari (gitaar).

Meer info omtrent dit concert vind je via https://www.013.nl/programma/7766/megadeth waar waarschijnlijk toch nog VIP arrangementen te koop zijn.