Mr. Bungle op 24 juni in 013 te Tilburg.

Op maandag 24 juni is het Amerikaanse Mr. Bungle de hoofdact in de befaamde 013 te Tilburg, Nederland. Oxbow en Spotlights zijn de bands die de zaal eerst mogen opwarmen.

Oxbow is een Amerikaanse experimental rock band die in 1989 werd opgestart in San Fransisco, Californië. In hun sound ontdekken we ook wel invloeden uit noise rock. Deze band zorgde reeds voor acht full-albums en daarvan is ‘Love’s Holiday’ uit 2023 het meest recente werkstuk van.

Het ook al Amerikaanse Spotlights werd In New York opgestart. Ook dit trio – Mario Quintero (gitaar, vocals, keyboards), Sarah Quintero (bass, vocals) en Chris Enriquez (drums) – tapt uit verschillende muzikale vaatjes om hun sound op te bouwen. Een eerste album was er in 2016, maar, als we het goed hebben, zouden er intussen vijf full-albums en twee eps’ op de markt te vinden zijn.

Mr. Bungle werd in 1985 in Eureka, Californië opgestart. Muzikaal tapt het gezelschap uit verschillende vaatjes zodat de term experimental rock / metal hier wel van toepassing is. We horen immers invloeden uit o.a. avant garde, funk metal en alternative metal langskomen in hun sound. Na zo’n vijftien jaar, en drie full-albums, hield de band het in 2000 voor gezien. Maar zie, in 2019 kriebelde het muzikale beestje weer om Mr. Bungle een tweede leven te geven. In 2020 resulteerde dit in een nieuw full-album: ‘The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo’. En op 24 juni dus in 013 te Tilburg.

We willen ook nog meegeven dat deze drie bands onderdak hebben gevonden bij het Ipeac label, en laat dat nu net het label zijn van frontman Mike Patton van Mr. Bungle, en je ongetwijfeld ook wel bekend van Faith No More.

Meer info vind je op https://www.013.nl/programma/7808/mr-bungle of via de facebookpagina van het event: https://www.facebook.com/events/1052243842484585/