Lamb Of God en Kreator in AB te Brussel.

Op dinsdag 28 februari is het eindelijk zo ver: Lamb Of God zakt af naar België in het kader van de “State Of Unrest Tour”. Samen met Lamb Of God mag ook Kreator aantreden en Municipal Waste. Place to be: Ancienne Belgique te Brussel.

Municipal Waste is een Amerikaanse band die in 2001 werd opgestart. Het gezelschap heeft dus al wat jaartjes op de teller en hun mix van crossover en thrash metal is dan reeds een lang op punt gesteld. Municipal Waste zorgde reeds voor zeven full-albums, waarvan het meest recente pas sinds vorig jaar in de winkelrekken ligt. – Voor bespreking van ‘Electrified Brain’, zie onze rubriek “CD review”. – Daarnaast vind je ook een resem aan splits en ep’s in de discografie van deze band die tijdens live concerten ons steeds meer weet te overtuigen dan op een album dankzij hun gedreven en energiek gebrachte sound.

Kreator hoeft hier eigenlijk al lang geen voorstelling meer, maar toch … Deze Duitse Thrash metal band werd in 1984 opgestart en is een van de vier groten van de Teutoonse thrash metal scene. Kreator zorgde in hun roemrijke carrière reeds voor vijftien full-albums waarvan ‘Hate Über Alles’ dat vorig jaar op de markt kwam het meest recente is. – Voor bespreking, zie onze rubriek “CD review”. – En hoe sterk en goed we deze albums ook vinden, het is tijdens een live concert dat Kreator ons compleet in de ban weet te krijgen. De heren schuwen alvast de nodige visuele aspecten niet om er een zinderende show van te maken.

Het Amerikaanse Lamb Of God werd in 1994 opgestart als Burn The Priest. Omdat men niet echt een vaste line-up had, werd de naam in 2000 gewijzigd tot Lamb Of God, meteen de aanzet voor een stabielere line-up en vooral een nieuw label en een tweede album die velen de ogen en oren opende, want ‘New American Gospel’ wordt als een echte klassieker beschouwd. De muzikale carrière van Lamb Of God kwam er door in stroomversnelling die tot op heden nog niet echt tot stilstand blijkt gekomen. Intussen telt de discografie van de band elf full-albums waaronder twee onder de naam Burn the Priest. Het meest recente werkstuk voor Lamb Of God is ‘Omens’ dat vorig jaar op de markt kwam. We vermoeden dan ook dat een pak songs uit dat album aan bod zullen komen tijdens de live show waar wij alvast naar uitkijken.

Meer info omtrent dit volledig uitverkochte concert, en een heel pak meer evenementen, kan je vinden op www.abconcerts.be